fredag 11. januar 2013

Følelsen av Vår




Følelsen av Vår sniker seg inn her med hvite, lekre tulipaner på bordet.
Endelig går vi mot lysere tider.
Kjenner jeg gleder meg.
 
Som Norges mest populære snittblomt har tulipanene fått sin egen dag som markeres 11. Januar. 
 
  
Gratulerer med dagen
 


 
© Annelise Edgarsdatter
 
 Visste du at de første tulipanene kom til Norge for ca 400 år siden, og at vi nordmenn handler rundt 80 millioner av de hvert år...., og her er noen av de ♥
 
Tulipaner i en av mine favoritter, Keramikkvasen, Omaggio fra Kähler ♥
 
 
 
© Annelise Edgarsdatter
 
 
 
© Annelise Edgarsdatter
 
Tulipan tips
 
Løs opp 3 sukkerbiter eller 1 teskje sukker i 1/2 liter lunkent vann. La plastikken være på den første timen tulipanene trekker vann.
 
Skråskjær stilkene med en skarp kniv (ca 2 - 4 cm). Avhengig av tykkelsen på stilken.
 
Tulipanene trenger en så stor oppsugingsflate som mulig. Når man snitter/skråskjærer stilkene, holdes vannføringskanalene åpne og vannet «suges» lettere opp til blomstenes hode.
 
Ingen blader i vannet.
 
Sett tulipanene i lunket vann. La dem stå kjølig de første timene. Ta deretter av plasten og sett tulipanene i ca. ti centimeter kaldt vann.
 
Hvis du merker at blomstene henger litt, snitt de på nytt.
 
Sett blomstene kjølig hver natt, da holder de seg lenger

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så fint at du legger igjen spor etter deg, da finner jeg tilbake til deg ♥